A karácsonyi rajzpályázatot Kirschner Balázs nyerte meg, rengeteg lájkot begyűjtve. A nyereménye egy Rocksztár leszek, Mama! póló volt, illetve a most következő interjú, amiben mindennapjairól számol be nekünk.

 

Kedves Balázs, te gyűjtötted be a legtöbb lájkot az Ócskavas karácsonyi pályázatán. Gratulálok! Bemutatkoznál az olvasóknak?

Köszönöm szépen, persze. Kirschner Balázs vagyok, Tatabányán lakom, gitározom, rajzolgatni szoktam. Mindenem a zene. 16 éves vagyok. Az Árpád Gimnáziumba járok jelenleg másfél éve.

Zeneileg milyen irányban mozogsz, kik a kedvenc előadóid?

Stílusban főként a metált, hard rockot szeretem, de persze jöhet minden ami éppen megtetszik. Szeretem a punk zenét, nu metalt és még sok zenei stílust. Kedvenc előadóm az Avenged Sevenfold. Őket követi a Bullet For My Valentine, Sum 41, Rise Against, Papa Roach, Linkin Park. Főleg külföldi zenét hallgatok, de van egy-két magyar kedvenc is. Magyarok közül imádom az Alvin és a mókusok együttest, a Depressziót, és a Subscribe-ot.

És milyen a zenekari élet, hogy mennek nálatok a dolgok?

A zenekarunk neve DamnNatioN, de valószinüleg névváltoztatás lesz egyéb okok miatt. A zenekar stílusa főként alternatív metál, hard rock. Az együttes 5 fős, 1 énekesből, 2 gitárosól, 1 basszusgitárosból, és egy dobosból áll. Próbálunk minnél egyedibbek lenni, bár nem tudom, hogy a mai világban hogyan fog menni, hiszen nagyon sok banda létezik. Nem olyan régóta alakultunk, 2011. májusában. Be kell ismernünk, hogy még sokat kell fejlődnünk. Koncertünk még sajnos nem volt, ami annak köszönhető, hogy éppen nincs próbatermünk. Reméljük nyárra sikerül összehozni egy-kettő koncertet. Jelenleg tavasz elejére tudunk leghamarabb hosszútávra biztosítani helyet. Hát... Meglátjuk mi lesz. Mi mindent meg teszünk, hogy jó zenével biztosítsuk majd az embereket és a legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat.

A rajzolás hobbi, vagy komolyabb tervek is vannak vele? Mióta foglalkozol rajzolással?

Hobbi szinten is áll, de szeretnék majd ezzel továbbtanulni. Megpályázom az animáció és egyéb hasonló szakokat. Valamiféle célnak is megfelel egy művészeti fősulira továbbjutni. Körülbelül 4 éve foglalkozok komolyabban a rajzolással, minimum havonta olyan 4-6 óra rajzolás. Főként együtteseket, zenészeket rajzolok lapon, grafittal.

Mi motivált a Rocksztár pályázaton? Jó poénnak tartottad, vagy szerettél volna nyerni is?

Igazából mindkettő motivált. Mikor megláttam a pályázat hirdetését elkezdtem agyalni, hogy miféle poénokkal lehetne próbálkozni. Pár hét alatt magától jött egy-két ihlet, rajzolgattam kicsit, vázlatoztam. Örülök, hogy megnyertem, megérte rászánni egy kis időt, bár ha nem nyerek is megéri a részvétel, jól esik néha kipróbálni magamat egy ilyen pályázaton.

 

 

 

 

Mit gondolsz a Rocksztár leszek, mama! képregényről? Van kedvenc karaktered?

Nagyon tetszik. A karakterek nagyon eredetiek, jól ki van találva. Jók a poénok, a rajzstílus. Őszinte elismerésem. A kedvenc karakterem Eki, a maga kis félénkségével, de az összes karaktert szeretem. A kinézetükről már be lehet határolni a stílusukat, jellemeiket, és ezt jó értelemben mondom. A szereplőkre már ha ránézek is tudnék nevetni.

És végül, mit üzensz az olvasóknak?

Az olvasók semmiképp se hagyjanak ki egy részt se a képregényből, és nevessenek sokat. Így szilveszter elteltével azért szeretnék még mindenkinek sikerekben gazdag új évet kívánni, és gondolom sok zenész olvassa a blogot, nekik pedig sok fejlődést is kívánok.

Köszönjük!
 

 

 


 

 

 

 

Szünet

 2012.02.20. 08:40

 1 hét szünet következik! Maradjatok vonalban, és csatlakozzatok a Rocksztár facebook csoportjához!

süti beállítások módosítása